Ensimmäinen viikko

Maanantai


Matkamme Saksaan alkoi aamulla Helsinki Vantaan lentokentältä noin kello 7.40.
Saavuimme Düsseldorfin lentokentälle yhdeksän aikaan, josta matkamme jatkui junalla Kölniin. Siellä tapasimme Marcin ja Lisan, joiden kyydissä pääsimme Bergheimiin asunnollemme. Veimme tavaramme asuntoon ja lähdimme oitis syömään lähimpään auki olevaan ravintolaan. Olimme erittäin väsyneitä takaisin asunnolle saavuttua, sillä kävimme myöskin kaupassa. Tutustuimme tarkemmin tiloihimme. Tilat ovat siistit ja tilaa kyllä löytyy. Ainoa huono puoli, minkä totesimme oli, että asunnossa oli jäätävän kylmä, eikä televisio toiminut, joten otimme yhteyttä "caretakeriimme" Norberttiin. Hän yritti korjata televisiota, muttei onnistunut. Hän myös kertoi, että asunto tulee lämpenemään pikkuhiljaa. Kommunikointi Norbertin kanssa oli hieman haastavaa, sillä hän puhui vain vähän englantia ja pääasiassa Saksaa, jota vain Stella ymmärtää. Tämän jälkeen Stella ja Noora nukkuivat, Tiia katsoi Netflixiä, sitten Stella heräsi kylmyyteen. Tiia ja Stella päättivät lähteä kauppaan etsimään vilttejä. Lähellämme on kaksi kauppaa Lidl ja Aldi. Menimme ensin Aldiin, sieltä löytyi viltti. Päätimme kuitenkin jostakin syystä käydä katsomassa myös Lidlin valikoimaa, mistä ei vilttejä löytynyt. Palasimme Aldille, mutta se oli juuri mennyt kiinni. Ärsyytyneinä menimme viereselle kiskalle, josta ostimme ranskalaisia ja nugetteja. Olipahan jotain lämmikettä! Sitten nukuttiin.


Tiistai


Aamumme alkoi klo 10, kun Marc tuli meitä hakemaan. Menimme tutustumaan kouluun ja kiertelimme katsellen tiloja. Tapasimme kolme jo Suomessa käynyttä opiskelijaa, joiden kanssa kävelimme toiseen koulurakennukseen. jossa meille tarjottiin lounas. Lounaan yhteydessä keskustelimme tulevista tapahtumista sekä mahdollisista aktiviteeteistä. Ylijääneet ruoat saimme ottaa mukaamme. Yksi opiskelijoista opasti meitä kulkemaan bussilla.
Asunnollamme ei ollut yhtään sen lämpimämpi, kuin edellisenäkään päivänä. Stella ja Tiia päättivät kokeilla uudelleen viltin metsästystä. Tällä kertaa onnistuimme, Stella sai vilttinsä!
Televisiota uudelleen säätäessä Tiia ja Noora keksivät yhdistää HDMI piuhan tietokoneeseen. Ohjelmien katsominen yhdessä onnistui.
Säikähdimme moniin yllättäviin ampumis ääniin, joita kuului pihalta nuorten ampuessa raketteja. Menimme aikaisin nukkumaan, sillä huomenna on ensimmäinen virallinen koulupäivä.



Keskiviikko


Saavuimme koululle kello 9 Marcin ohjeistuksen mukaisesti, mutta meitä oltiinkin odotettu jo aikaisemmin. Seurasimme aluksi jalkahoitoluokassa, kun opiskelijat kävivät läpi aikasemmin tehtyjä hoitojaan. Tämän jälkeen meillä oli pitkä tunnin kestävä tauko, jolla lähdimme läheiseen pieneen kauppakeskukseen ruokailemaan, sillä koulussa ei tarjota lounasta, vain kahvio.
Tauon jälkeen katselimme, kun opiskelijat tekivät toisilleen kasvohoidot. Viimeisenä pääsimme kampaamotunnille ja katselimme, kun he harjoittelivat hiusten pesua, Stella pääsi yhdelle malliksi.


Lavuaarimme alta tippui vettä aina hanaa käyttäessä, joten pyysimme jälleen Norbertin käymään ja hän korjasin sen. Halusimme myös pyykkitelineen ja kyselime häneltä sitä. Hän käveli parvelleellemme ja toi sen meidän eteemme. Emme olleet huomannut sen olemassaoloa. Lähtiessään Norbert otti ovenkahvasta kiinni ja se lähti irti. Hän joutui korjaamaan senkin. Myöhemmin illalla lähdimme Norbertin matkassa katsomaan uima-allasta ja keilahallia. Saimme häneltä avaimen.


Torstai


Aamu alkoi meidän saapuessa koululle 7:45, sillä luulimme koulun alkavan silloin ja Tarja sanoi meille, että kannattaa olla ajoissa. Olimmekin sopivasti 45 minuuttia ajoissa. Herätys oli kello kuusi ja lähdimme kävelemään puoli 8. Matka kestää noin 15 minuttia reippaasti mennen.
Katselimme hierontoja koko päivän.
Torstaina oli Tarjan viimeinen päivä Saksassa ja niimpä menimme kaikki yhdessä käymään syömässä. Ruoka oli kaikin puolin hyvää.


Perjantai


Koulussa oli teoriapäivä. Kuuntelimme, kun muut opiskelivat mm. solurakenteita ja ihonhoitoanalyysejä. Opettajia oli pois, joten oppilaat olivat välillä keskenään. Pääsimme kotiin etuajassa, koska meille kyseinen päivä oli aika mitäänsaamaton.
Illalla Stella, Noora, Jenny ja Suvi lähtivät tutustumaan Kölnin yöelämään, Tiian jäädessä asunnolle nukkumaan. Kölnissä sähköpotkulaudat olivat tehokkaita kulkuvälineitä.


Lauantai


Menimme Kölniin shoppailemaan. Tarkoituksena oli mennä illemmalla eläintarhaan katsomaan valoshowta, mutta olimme jo niin väsyneitä ja kylmissämme, että sovimme vaihtareiden kanssa menevämme mielummin joku toinen päivä. Kävimme kuitenkin porukalla vielä kahvilla ennen kun suuntasimme takaisin asunnolle. Lepäsimme asunolla muutaman tunnin, jonka jälkeen Noora ja Stella saivat energiaa ja lähtivät takaisin Kölniin seikkailemaan. Tiia jälleen nukkui.


Sunnuntai


Aamulla noin kello 6:30 ottivat Stella ja Noora junan takaisin Bergheimiin. Muut asukkaat nukkuivat sikeästi, heidän saapuessa asunnolle. Kaikki nukkuivat pitkään. Päivä meni ohjelmia katsellessa ja syödessä.





Kommentit

Suositut tekstit